Senaste inläggen

Av C Olsson - 19 december 2011 13:53


SCCF har avslutat sin Health challenge för 2011. Vinnare blev GM Gradén & Mattsson, tätt följda av Kalix Tele24.


Via TeleSys bloggen hittar jag nyheten att Kristianstdsbolaget Prospector valt en ny callcenter-leverantör. Det är svenska ServIT som fått förtroendet.Supportcenter Services institutes kurs om effektiv kundkommunikation närmar sig. 8-9 februari är det dags i Stockholm.

Kursen vänder sig till dig som är ditt företags ansikte ut mot kunderna och som vill vara specialist på  att kommunicera effektivt med dem.Trio Enterprice är nu klart för virtualisering:

Det är kombinationen av senaste utgåvan av Trio Enterprice, 3.2, och VMwares virtualiseringsmotor ESXi 5.0 som fått klartecken att de fungerar som de ska tillsammans.Till sist en liten äldre nyhet. Hjälpmedelsinstitutets kommun-tjänst "IT support direkt" växer:

Genom projektet erbjuds äldre och personer med funktionsnedsättning hjälp via telefon som rör hantering och problem med bland annat datorn, mobiltelefonen, tv:n och elektronik i hemmet.

ANNONS
Av C Olsson - 28 november 2011 15:47

H1 verkar få behålla sin storkund Yves Rocher som hotat med att lämna leverantören efter att bolaget fått mycket kritik för sin arbetsmiljö.

"I granskningen vittnade tidigare anställda på H1, samt på dotterbolaget Call in One, om hur de hetsades av chefer att jobba hårdare. Det har förekommit att personalen inte fått sin lagstadgade rast på 15 minuter för- och eftermiddag. Det sistnämnda bekräftas av facket Unionen."


Vi får hoppas att detta har medfört bättre villkor hos H1 för personalen.


Cellip har blivit nominerade till "Deloitte Sveriges Fast50 award 2011" för de snabbast växande teknikföretagen i Sverige.

Cellip:s VD, Esko Airas, säger:

"Denna nominering stärker vår tro att det vi gör ligger rätt i tiden och att den satsning vi gör inom mobilitet och nya accessformer som SIP-trunk för telefonväxlar attraherar marknaden"

Läs mer om bolaget på telekomidag.


Tellint släpper produkten "Easy" som ska kunna kombineramobila och fast atelelösningar enligt en pressrelease:

"I Tellint Easy kan man välja mellan fast telefon, mobil och mjuk telefoni (telefonen i datorn), oavsett vad ni väljer eller hur ni vill kombinera dessa så nås ni alltid via ert fastnätsnummer."


ANNONS
Av C Olsson - 20 oktober 2011 17:05

13-14 oktober gick Support Service Insitutes mässa "IT-support i fokus" av staplen i Bonnier Conferens Center i Stockholm.


Key Note talare var Barclay Rae. Ett pris för årets supportmedarbetare delades ut till Andreas Milsson på Logica.Arrangemanget kändes mycket lyckat och besökarna verkade trivas. Bl.a bjöds det på underhållning på torsdagskvällen i form av show på Hamburger börs.


Bland utställarna fanns ServIT med deras Callcenter-lösning, Ageris med sitt kundsupport, Serena med sin processhantering m.flMindre trevligt verkar det vara på Transcom.

Enligt DI har bolaget hamnat i en rättstvist som är mycket allvarlig och aktien rasade börsen.

Av C Olsson - 5 oktober 2011 13:00

"H1 Communication, Call in One och Fåke Connexion är inte medlemmar i branschorganisationen Sveriges Callcenterförening."

Dett uttalande kommer från Tina Wahlroth som är vd i Sveriges Callcenterförening.


Detta med anledning av den kritik som riktats mot branschen och som bl.a framkommit i HD.Sykes i Sveg nyanställer. Från Ekot:

"En ny kund ger 25 arbetstillfällen på teletjänstföretaget Sykes i Sveg. Den nya kunden är ett välkänt asiatiskt elektronikföretag som säljer och tillverkar hemelektronik, musikspelare, datorer och spel."Tipsar även om 2 kommende event:

- Konferensen Contact Center Management som arrangeras i oktober i Stockholm av CCI.

- Telia arrangerar Kontaktcenterforum i oktober. Även detta i STockholm

Av C Olsson - 13 september 2011 08:21

GoExcellent har hamnat i konflikt med 3 av sina anställda i Piteå.


Från Norrlandskuriren:

Tre anställda på Goexcellent i Piteå avskedades i tisdags. Företaget motiverar det med de kommentarer som de tre gjort på Facebook om
företaget.


SCCF skriver man även om detta:

En av dem skrev följande och för detta har han blivit polisanmäld:

"Jag hade stormat in till XX (chefens förnamn) och som Yngwie Malmsteen hade sagt - Unleash the fucking fury".

Citatet anspelar på en händelse då hårdrocksgitarristen Yngwie Malmsteen är rasande på en flygvärdinna. (Klippet finns på Youtube).

- Det känns overkligt att bli polisanmäld för detta. Jag har absolut inte hotat någon.


Även AB skriver om detta: 1 och 2

Nu överväger en av dessa en process mot företaget.


Uppenbart är att man som anställd idag måste vara mycket försiktig med vad man skriver på t.ex facebook. Man måste tänka på att en jargong som denna, som med all säkerhet bara är raljant och "skämtsam", inte är lämplig på nätet där alla kan se detta.

Av C Olsson - 10 augusti 2011 11:25

Alltele köper upp problemtyngda Ventelo. Från Telekomidag:


"Efter en lyckad rekonstruktion får den krisdrabbade operatören Ventelo nu en ny ägare i form av Alltele som därmed fortsätter köpa konkurrenter i snabb takt. "


Det ska bli mycket intressant att se om Alltele kan vända den tunga trenden för Ventelo. Alltele som fortsätter att agera aggresivt på den svenska telekom-marknaden.

Läs även mer om detta på E24 och Mynewsdesk.Ageris rekryterar. Nu har man knutit Christine Granström till sig som ny Delivery Manager vid Kontaktcentret i Solna. Via Newsdesk.Snart är det dags för Support Services Institutes konferens angående IT support. "IT-support i fokus". Läs mer här. Key Note talare är i år Barclay Rae som bl.a har drivit bolaget E2E. Med om Barclay på hans egen sida.

Av C Olsson - 21 juni 2011 08:38


Transcom har nu öppnat nytt kontor i Eskilstuna (via SCCF). SIktet är inställt på att fördubbla antalet anställda till c:a 500 på något års sikt. Verksamheten flyttas från Kungsör. Ekuriren:

"Transcom som sysselsätter 340 personer lovar samtliga anställda fortsatt arbete med Eskilstuna som bas. Mycket troligt är att antalet anställda kommer att växa inom en nära framtid."


Notiser:


Via Telesys bloggen hittar jag att en ny verson har släppts av ServIT callcenter, nu med en inbyggd SIP-telefon.


Telekomidag hittar jag att Interactive Intelligence utökar sin funktionalitet i CIC (Customer Interaction Center). Talanalys i realtid är en av nyheterna.


Via newsdesk läser jag att ProVoice har förlängt sitt avtal med LoxySoft ang. "Outbound sales". 24 månader till gäller avtalet.


Västerås stad upprättar ett kontaktcenter för att ta emot ärenden från invånarna (newsdesk). Som stödsystem använder man flexiteBPMS från Flexeurope. Mer på Iportal.

Av C Olsson - 26 maj 2011 09:37Metso har skaffat ett nytt system för sin svenska support.(Telekomidag och newsdesk). Valet föll på svenska callcenter företaget ServIT

Lars Hjelm på Metso säger:

"Vi valde Servit för att lösningen var enkel att implementera och gav oss precis de funktioner som vi behöver"

Metso är en global finskbaserad koncern som (i Sverige) mest är varksamma inom pappersindustrin.


Vendator har förlängt sitt avtal med LoxySoft. Newsdesk:

"Avtalet avser service och drift av Loxysoft Inbound Sales och Loxysoft Outbound Sales."


Vision 80/20 har tagit fram en lösning för att integrera sitt system med Microsoft Lync.

TIm Hansen, marknadschef på visionsutveckling, säger:

"Med Microsoft Lync 2010 tillsammans med Vision 80/20 fås en komplett kombination av telefoni, hänvisning, närvarostatus, chatt, skrivbordsdelning och video. Vi ger våra kunder full valfrihet att kommunicera på det sätt som passar bäst"

Läs mer på Telekomidag.

VIsion 80/20 är ett system som härstammar från gamla Internordia.


Tips: Testa vad du kan om Callcenter vetgirig.nu. Det var inte så många och inte heller så svåra frågor... ;)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se