Senaste inläggen

Av C Olsson - 24 maj 2010 14:01

Ny produkter/versioner har släppts av Datatal  (via telekomidag) och ServIT CallCenter (via newsdesk)


Datatal (newsdesk):

Flexi 5.6 - ny version av Datatals plattform för datorstödd telefoni.

Datatals nya version Flexi 5.6 erbjuder flera stora nyheter, bl.a en ny mobil klient för Android telefoner samtidigt som den tidigare lanserade mobila klienten för iPhone får flera nya funktioner, som Buddy list, stöd för utgående samtal via växeln (MEX), grupphantering mm.


ServIT (nyheter)

Nu har vi släppt version 4.1 av vårt CallCenter-system. Nyheter är bl.a stöd för utgående telefoni och SIP.


ServIT har även blivit medlemmar hos SCCF.


Läser att Child Care Sweden i Arvika lägger ner verksamheten (hittat via kundtjänst-bloggen)


ANNONS
Av C Olsson - 10 maj 2010 13:35

Läser i Telekomidag att Telenor prisas för sin kundtjänst, eller som telekomidag skriver "kundstjänst"... det är svårt med rätstavnig ibland... ;)


Det var tredje året i rad som Telenor utnämndes till bäst i test av Mobil. Nästan lika bra var Tele2 och det krävdes omräkning av resultaten innan en vinnare kunde koras. Hög tillgänglighet en bra hemsida och bra bemötande vid kontakt via chatt var det som fällde avgörandet till Telenors föredel.


Läs artikeln


ANNONS
Av C Olsson - 5 maj 2010 12:48

Det har varit årsmöte i Sveriges CallCenter föreing (SCCF) (läst på newsdesk).


På årsmötet valdes Kajsa Jeppson till ny ordförande. Kajsa ersätter Barbro Sjölander, tidigare ansvarig för Eniro 118118.Läser i Telekomidag att Goexcellent tar över driften av SL:s Contact Center (eller "kontaktcenter" som telekomidag envisas med att skriva).


I konkurrens med fyra andra anbudsgivare gick Goexcellent vinnande ur upphandlingsstriden rörande drift av Storstockholms Lokaltrafiks kundtjänst och biljettkontor


Läs artikelnAv C Olsson - 5 maj 2010 08:16

Telekomidag skriver en intressant artikel om problematiken kring att hantera olika typer av kontakter till sin kundtjänst:

Sms, chatt, ett vanligt telefonsamtal. Kunderna vill var flexibla när det gäller på vilket sätt man kontaktar ett företag. Men kontaktcentren har svårt att hoppa mellan kanalerna.


Artikeln är baserad på en undersökning som Ovum har gjort på uppdrag av Genesys i 16 länder.


Den stora problematiken är att kunna flytta över kunden från ett medium (t.ex. Twitter, chat) till en telefonförbindelse utan att tappa contexten. Undersökningen konstaterar också att de kunder som är mest nöjda är de som fått prata med en handlägagre personligen i telefon. Kanske den viktigaste slutsatsen är att traditionellt telefoni står sig bra i detta sammanhang...

Av C Olsson - 30 april 2010 08:00

I Värmlands folkblad (hittat via kundtjänst-bloggen) kan man läsa att Unionen och Smart1 är på kollisionskurs:


Fackförbundet Unionen stämmer callcenterföretaget Smart1 på en och en halv miljon kronor. Orsaken är att de anställda i Karlstad inte har fått ut sina löner

[...]

Då Smart1 har hävdat att de har pengar men att de inte vill betala kan företaget inte sättas i konkurs. Unionen väljer därför att stämma företaget.


På sin egen hemsida skriver Smart1:

"Telemarketingbyrån Smart 1 AB har en god ekonomisk balans och ett säljteam med erfarna säljare. "

Försöker man klicka på länken Presentation av Smart 1 AB i sverige så leder länken ut i binära världsrymden.


Fortsättning lär följa...
Av C Olsson - 28 april 2010 12:50

Läser att SIS har tagit fram en Europeisk standard för kundkontakter (Via bloggen telecomsystem).


SIS skriver bl.a "En gemensam standard innebär ett lyft för våra kundkontaktcenter, som stundtals får en del kritik"

Jo - det har väl hänt att CallCenter verksamheten har fått viss kritik... ;)


Det ska bli spännande att följa om detta får något genomslag på den svenska callcenter-marknaden.

Av C Olsson - 23 april 2010 17:41

Nu har PTS beslutat att processen att byta ett telefonnummer ska snabbas upp:

Det ska få ta maximalt tre arbetsdagar att flytta privatnummer för fast telefoni och maximalt tre arbetsdagar att flytta privat- och företagsnummer för mobiltelefoni. För företagsnummer för fast telefoni gäller att det ska få ta maximalt tio arbetsdagar.


I Telekomidag läser jag att Bring Parcels (som förut var kända under namnet PNL) bytt system för sin kundtjänst och nu skrivit avtal med ServIT för att använda deras CallCenter system:

Kontaktcenterlösningen är sedan den 6 april i full drift och kommer att hantera omkring 10 000 kundsamtal per månad till ett tiotal olika köer med personal i Jönköping, Köpenhamn, Stockholm och Oslo.

Av C Olsson - 19 april 2010 09:21

Telia verkar landa en storaffär med KF

Från Telekom idag:

Samarbetsavtalet innebär att Teliasonera förser KF med en enhetlig plattform för telefoni och datakommunikation som möjliggör integration av videokommunikation, mobila lösningar, nya betalningsformer och kundkommunikation.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se